Energie

Energiebehandeling

Een energetische behandeling (ook wel healing genoemd) is een natuurlijke methode, waarbij de behandelaar zich openstelt als kanaal voor de universele (levens)energie. Deze helende energie wordt doorgeven aan de cliënt en zorgt ervoor dat blokkades in het lichaam, de psyche en het energiesysteem van de cliënt verminderen of verdwijnen. Het zelf genezend vermogen van de cliënt wordt geactiveerd en de vitaliteit wordt versterkt.

Een energetische behandeling is een holistische totaalbehandeling waarbij de cliënt in zijn geheel centraal staat. De behandeling wordt over het algemeen als heel prettig en zeer ontspannend ervaren en is voor jong en oud geschikt. Een behandeling kan variëren van 15 tot 40 minuten; afhankelijk van wat het lichaam aangeeft nodig te hebben. Gedurende de behandeling lig je op een behandeltafel of zit je op een kruk. Je houdt je kleding gewoon aan. Tijdens de behandeling kun je verschillende sensaties ervaren, zoals warmte, koude of tintelingen, je kunt beelden zien en inzichten ontvangen of je merkt er helemaal niets van. Hoe je het precies ervaart verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen voelen helemaal niets. Dat wil niet zeggen dat ‘het dan niet werkt’, de energieën doen toch hun werk.

Een energetische behandeling zorgt voor herstel van de balans in jezelf. Afhankelijk van de mate waarin de balans is verstoord, is er meer of minder tijd nodig om de balans te kunnen herstellen. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen wenselijk. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg. Blokkades hebben wel een oorsprong en soms is het wenselijk de bron op te sporen en daarmee te werken zodat de blokkade niet opnieuw gaat ontstaan. Indien dit nodig en gewenst is gebruik ik hier verschillende creatieve methoden voor zoals coaching, meditatie, visualisatie en tafelopstellingen. Het belangrijkst is om te kijken waar je Nu tegenaan loopt, je bewust te worden en daarmee verder te werken.